torstai 4. tammikuuta 2018

kokki sodassa osa 1

Kinuski after eight päärynät


Eräänä iltana ruotsalainen kokki Tiina Nordström kokkasi televisiossa kinuskisia after eight päärynöitä. Ne näyttivät aivan todella herkullisilta, niinpä tein niitä uudeksi vuodeksi. 



Reseptiin tarvitset:      2dl Kuohukermaa
                                      2 dl Fariinisokeria
                                      Säilyke tai tuoreita päärynöitä
                                      5 dl vanilja jäätelöä
                                      voita paistamiseen, me käytimme Floran culinessea 
                                      After eight suklaaminttu karkkeja

1. Laita keraamiseen kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri ja valmista niistä sekoittamalla kinuskia. Seos on valmista kun se on kauniin ruskeata ja kiinteätä. Muista sekoittaa koko ajan, sokeri palaa helposti. Seoksen valmistuttua, laita se viileään jäähtymään. 

2. Leikkaa päärynät puoliksi ja laita paistinpannu liedelle. Laita pannuun nokare voita tai haluamaasi rasvaa. Kun voi on hieman sulanut aseta päärynät paistinpannulle keskipuoli alaspäin. 

3. Päärynöiden saadessa väriä pintaan hae kinuski viileästä. Nyt voit kasata kaikki ainekset päällekkäin lautaselle. Aseta after eight päärynän päälle ja levitä päälle kinuskia että after eight sulaa alle. 
Fariinisokeri ja after eight ovat makeita, joten suosittelen kylkeen kylmää ihanaa vaniljajäätelöä. Kylmän ja kuuman yhdistelmä on raikas ja annokseen kepeyttä. 

                                      


2 kommenttia: