maanantai 9. huhtikuuta 2018

Varuspartiomies



Kotoa löytyvä ainut armeija esine, en tiedä mikä se on näyttää tärkeältä

Vaikka olen nainen en silti koe olevani väärä ihminen kommentoimaan aihetta. Itselläni ei ole minkäänlaista mielenkiintoa lähteä suorittamaan varusmiespalvelusta ikinä ja olen sitä mieltä että armeija ei ole naisen paikka. Lakkaan kotona mieluummin kynsiäni ja vaellan partioporukalla.  Jokaisen  miehen silti kuuluisi käydä armeija. 

Partion toimintaa verrataan jonkin verran armeija maiseen toimintaan. Myönnän että molemmissa on jonkin verran samanlaisuutta. Lippu nousee aamuisin salkoon, keräämme ansiomerkkejä, sytyttelemme nuotioita ja käytämme uniformuja. 

Partiotoiminnassa on mukana noin 65 000 suomalaista joista osa on miehiä eli varusmiespalveluun käyneitä ja käymässä. Saatan olla hieman puolueellinen mutta omasta mielestäni partiolainen pärjää armeijassa paremmin. Fakta siitä että tietää mikä trangia on, osaa sytyttää jo nuotion, osaa pukeutua oikein ja ihan perustaito kuin puolijoukkueteltan pystytys antaa rutkasti etumatkaa armeijan suorittamisessa ja tekee intin läpikäymisestä huomattavasti mukavampaa. Miehen kuuluu käydä armeija ja jos sitä ennen on ollut jopa partiossa on se vielä parempi. 

Osaisin sanoa että itsekin voisin jopa pärjätä armeijassa koska olen viettänyt suuren osan elämästäni metsässä, mutta en silti jaksaisi koska armeijassa on eri johdettavat ja auktoriteetti johdettaviin on huomattavista erilainen kuin partiossa koska partiossa usein johdettavat ovat nuoria tai lapsia. Olen ehkä hieman vaativa koska pidän inttiä vaatimuksena miehelle, sairaus on eri asia. Itse en suostuisi asumaan armeijan huvikseen käymättä jättäneen miehen kanssa koska koen että armeija kasvattaa ihmistä irti äidistä ja oppimaan itsenäiseksi. 

Tekstissä on käytetty mukana ruotuväen upeaa artikkelia aiheesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti